söndag 20 februari 2011

Geografi , Klimat och Kultur

Geografi                                                                                                                                                                                                                                                          

 New Hampshire är   en av minsta delstater av USA med cirka 24 000 och en befolkning   till cirka 1 235, 786 invånare.Huvudstad  är Concord. men Manchester är största stad.New Hampshire är en del av  ”New England”.   Det gränsar Massachusetts i söder, Vermont i väster, Maine och Atlanten i öster, och den kanadensiska provinsen Quebec i norr. New Hampshire rankas 44. dess yta, 46

Största stad:


Manchester- 483 800 (2009)
Nashua-86 566 (2009)
 Concord-42 918 (2000)




                                                                                  
 Klimat


New Hampshire upplevelser ett fuktigt kontinentalt klimat med varma, fuktiga somrar, kalla, våta vintrar och enhetlig nederbörd året. Klimatet i sydöstra delen modereras av Atlanten och medelvärden relativt mildare och blötare väder, medan de norra och inre delar erfarenheter svalare temperatur och lägre luftfuktighet. Vintrarna är kalla och snörika i hela staten, och särskilt svår i de norra och bergiga områden. Genomsnittlig årlig snöfall varierar från 60 inches (150 cm) till över 100 inches (250 cm) i hela staten.

Kultur

  
Ice Fishing


Snow Mobile

Winnipesaukee

På våren, New Hampshires många SAP hus hålla SÖTNING-off öppet hus. På sommaren är New Hampshire hem för många län mässor, de största är Hopkinton State Fair i Contoocook. New Hampshire's Lake regionen är hem för många sommarläger, särskilt runt sjön Winnipesaukee, och är ett populärt turistmål. De Peterborough Spelare har utförts varje sommar i Peterborough, New Hampshire sedan 1933. Under hösten New Hampshire är värd för New Hampshire Highland Games. New Hampshire har också registrerat en officiell tartan med lämpliga myndigheter i Skottland, för att göra kiltar som bärs av Lincoln polisen medan dess officerare tjäna under spelen. Nedgången lövverk toppar i mitten av oktober. På vintern, New Hampshires skidområden och skoterleder lockar besökare från ett stort område.  Efter att sjöarna fryser blir de prickade med is isfiske hus, som lokalt kallas bobhouses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar